ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΟΧΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 2023

12.09.2023

Ειδικό Εποχικό Βοήθημα έτους 2023

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για το ειδικό εποχικό βοήθημα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για το 2023, ενώ η υποβολή αιτήσεων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα ξεκινήσει την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου και ώρα 14:00.

 

Το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος κυμαίνεται από 609,75? έως 1.219,50?. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω gov.gr στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eidiko-epokhiko-boethema-dypa. Συγκεκριμένα, η διαδρομή θα είναι: gov.gr ? Εργασία και ασφάλιση ? Ανεργία ? Ειδικό εποχικό βοήθημα ΔΥΠΑ.

Σημειώνεται ότι δεν απαιτείται αυτοπρόσωπη προσέλευση στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της ΔΥΠΑ. Η απόφαση παραλαμβάνεται μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΔΥΠΑ.

 

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ οι οποίοι το 2022 είχαν 50-210 ένσημα (ημερομίσθια) και ασκούν ένα από τα παρακάτω επαγγέλματα:

Μουσικού - μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου,

Ηθοποιού,

Τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης,

Χειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφου,

Ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου,

Ταμία κινηματογράφου και θεάτρου

Ταξιθέτη -τριας θεάτρου - κινηματογράφου

Χορευτή-τριας - μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, 

Τεχνικού Θεάτρου και απασχολούμενου σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις - μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων.

 

Καθώς και μια σειρά άλλων εποχικών ειδικοτήτων διαφόρων κλάδων.

 

Δικαιούχοι είναι και οι συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι και την 10/9/2023, οι οποίοι κατά το έτος 2022 ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για τη λήψη του βοηθήματος έτους 2023, εφόσον το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερο από το ποσό των 495,75 ?.

 

Επιπλέον, δικαιούχοι είναι και όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/2023 και μετά, ανεξάρτητα του ποσού της σύνταξής τους, καθώς και όσοι κατετάγησαν προκειμένου να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία από 11/9/2023 και μετά, εφόσον βεβαίως πληρούν τις προϋποθέσεις.

 

Για πληροφορίες, βεβαίωση μέλους και οποιαδήποτε βοήθεια επικοινωνήστε με το Σωματείο μας.