ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

31.01.2023

Σύσσωμος για άλλη μια φορά ο χώρος της Τέχνης και του Πολιτισμού!


Το Σωματείο Ελλήνων Τεχνικών Θεάτρου στέκεται στο πλευρό των συνάδελφων ηθοποιών, μουσικών, χορευτών, κινηματογραφιστών, των σπουδαστών των καλλιτεχνικών Σχολών και Ωδείων, των μαθητών και καθηγητών των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Στηρίζουμε τους καλλιτέχνες και την 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ (Π.Ο.Θ.Α.) μαζί με όλα τα Σωματεία της για την Τετάρτη 1 & Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 με αίτημα την απόσυρση του Π.Δ. 85/2022, την ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και την ενίσχυση της δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας.


Χαιρετίζουμε τις καταλήψεις των σπουδαστών στις Δραματικές και Καλλιτεχνικές Σχολές, καθώς και κάθε άλλη κινητοποίηση ενάντια στο ΠΔ 85/2022. Παράλληλα, το Σωματείο Ελλήνων Τεχνικών Θεάτρου, εκφράζει την πλήρη στήριξη του στην δυναμική απόφαση των καθηγητών και καθηγητριών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου πως θα προχωρήσουν σε ομαδική παραίτηση αν δεν επιτευχθεί τροποποίηση ή απόσυρση του ΠΔ 85/2022.


Δίνουμε δυναμικά το παρόν στις μεγάλες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 στις 12:00 το μεσημέρι στην Πλατεία Συντάγματος για την Αθήνα, στο άγαλμα Ελ. Βενιζέλου τη ίδια ώρα για την Θεσσαλονίκη και σε μια σειρά άλλες πόλεις.


Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του Π.Δ. 85/2022.
Ούτε ένα βήμα πίσω!