ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ Π.Δ. 85/2022 / ΠΑΝΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

27.12.2022

Στον τόπο μας, στον τόπο που γεννήθηκε το θέατρο δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών.

Με την έκδοση του προεδρικού διατάγματος 85 του 2022 υποβαθμίζονται οι καλλιτεχνικές σπουδές και χαρακτηρίζονται ως δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Λυκείου). Η αγανάκτηση των επί σκηνής συναδέλφων μας, ηθοποιών, χορευτών, συντελεστών, μουσικών είναι απολύτως δικαιολογημένη. Πρόκειται για μια ακόμη πράξη στη στοχευμένη και μεθοδευμένη απαξίωση των τεχνών και των εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού γενικότερα.

Στεκόμαστε δίπλα και αλληλέγγυοι στον κλάδο των ηθοποιών, των χορευτών, των μουσικών, των σκηνοθετών, των κινηματογραφιστών και επαναφέρουμε το δικό μας αίτημα για σχολή, τεχνικών ειδικοτήτων θεάτρου.

Διεκδικούμε μαζί τους :

-όχι μόνο την άμεση ανάκληση του προεδρικού διατάγματος αλλά και την άμεση θεσμική αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών, με περαιτέρω στόχο την εξίσωση τους με τις σπουδές των ΑΕΙ.

- Την ίδρυση ανώτατων δημόσιων τμημάτων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Στεκόμαστε δίπλα και δυναμώνουμε τη φωνή μας στον αγώνα στο πλευρό των ηθοποιών, των χορευτών, των μουσικών, των κινηματογραφιστών και των σπουδαστών στις παραστατικές τέχνες την Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ., στο Υπουργείο Πολιτισμού.


Σωματείο Ελλήνων Τεχνικών Θεάτρου

Σωματείο Τεχνικών Απασχολούμενων σε Ζωντανές Οπτικοακουστικές Εκδηλώσεις