ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 10/10/2022

12.09.2022


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Τεχνικών Θεάτρου και η Διοικούσα Επιτροπή του Ταμείου Αρωγής Σωματείου Ελλήνων Τεχνικών Θεάτρου σε κοινή συνεδρίασή τους στις 5-9-2022, αποφάσισαν τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 με Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
-Πώληση ακινήτου οδού Ηλίου αρ. 31 και αγορά νέου ακινήτου για τη στέγαση των Σωματείων.
-Εργασιακά θέματα και πρόταση για επαναφορά της διαδικασίας συλλογικής διαπραγμάτευσης με σκοπό τη σύναψη εκ νέου συλλογικής σύμβασης εργασίας στο θέατρο.
-Εκπαιδευτική διαδικασία για θέματα Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας.
-Πρόσκληση εγγραφής νέων μελών για την πιο αποτελεσματική ενεργοποίηση και μαζικοποίηση του σωματείου.
-Τρέχοντα.
Συνάδελφοι μετά τα δυόμιση χρόνια Πανδημίας και μια σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων που ψηφιστήκαν το τελευταίο διάστημα είναι η ώρα που πρέπει να συζητήσουμε, να οργανώσουμε και να αγωνιστούμε για την επαναφορά κανόνων στο εργασιακό τοπίο. Να αναδείξουμε τα προβλήματα σχετικά με τους όρους εργασίας, τα ωράρια, τις αμοιβές, την εκτός έδρας αποζημίωση και ότι άλλο μπορεί να περιληφθεί σε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Κρίνεται ακόμα πιο επιτακτικό τώρα, εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς και ανεξέλεγκτης κατάστασης ακρίβειας, το πρωτοφανές κύμα ανατιμήσεων που επηρεάζει σε όλα τα επίπεδα το κόστος ζωής, ενώ ταυτόχρονα οι αποδοχές μας παραμένουν καθηλωμένες εδώ και χρόνια. Ξεκινάμε δυναμικά με όρεξη επιμονή και αποφασιστικότητα.

Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου 2022, ώρα 4:00 μ.μ στο χώρο της "Ένωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης" Βαλτετσίου 25, Αθήνα. Οικονομική τακτοποίηση οφειλών μαζί με το έτος 2022, ανέρχεται στα 20 ευρώ. Οι πληρωμές συνδρομών πραγματοποιούνται δια ζώσης στη διεύθυνση Ηλιού 31, Μεταξουργείου Δευτέρα και Τετάρτη 12.00 π.μ - 14.00 μ.μ. και ηλεκτρονικά μέσω e-banking (αριθμός IBAN Εθνικής Τράπεζας: GR8301100400000004029600790). Για τις πληρωμές μέσω e-banking, απαιτείται η αποστολή αποδεικτικού κατάθεσης στο άνωθεν email.
Τέλος καλούμε όλους τους συνάδελφους παλιούς και νεότερους να ανανεώσουν το ενδιαφέρον τους για το Σωματείο. Το σωματείο είμαστε όλοι.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ελλήνων Τεχνικών Θέατρου.
Η Δ.Ε. του Ταμείου Αρωγής του Σωματείου Ελλήνων Τεχνικών Θεάτρου.