ΑΠΕΡΓΙΑ 9/11/2022


Το Σωματείο Ελλήνων Τεχνικών Θεάτρου συμμετέχει μαζί με την ΠΟΘΑ και το ΣΕΗ στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ στις 9 Νοέμβρη

03.11.2022

                                             Ανακοίνωση

 Το Σωματείο Ελλήνων Τεχνικών Θεάτρου συμμετέχει μαζί με την ΠΟΘΑ και το ΣΕΗ στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ στις 9 Νοέμβρη

 Συνάδελφοι/σες, το τελευταίο διάστημα βιώνουμε μια σειρά αλλεπάλληλων αυξήσεων στο κόστος στέγασης, ενέργειας, καυσίμων, τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης κλπ. Αυξήσεις που έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 12% και να δημιουργεί μία αβίωτη κατάσταση, που έρχεται μετά από την δεκαετή κρίση των Μνημονίων, αλλά και τα καταστροφικά για εμάς λοκντάουν λόγω του κορονοϊού. Αυτή η πρωτοφανής και ανεξέλεγκτη κατάσταση επηρεάζει την ελληνική οικογένεια σε όλα τα επίπεδα.

 Συνάδελφοι/σες, εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς και ανεξέλεγκτης κατάστασης ακρίβειας, το πρωτοφανές κύμα ανατιμήσεων που επηρεάζει σε όλα τα επίπεδα το κόστος ζωής, ενώ ταυτόχρονα οι αποδοχές μας παραμένουν καθηλωμένες εδώ και δέκα χρόνια,

 Ξεκινάμε δυναμικά! Με απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσής μας έχουμε ξεκινήσει με αποφασιστικότητα την προετοιμασία για την έναρξη διαπραγματεύσεων, με σκοπό την σύναψη Συλλογικής Συμβάσης Εργασίας στις Θεατρικές επιχειρήσεις και παραγωγές. Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ένας θεσμός που κατοχυρώνει ενιαίους κανόνες εργασίας σε ωράρια, εκτός έδρας, αμοιβές κτλ, ένας θεσμός που αποτελεί το κατώφλι της αξιοπρεπούς εργασίας πρέπει να επανέλθει μετά από δεκαετή απουσία από τον κλάδο μας. Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι και το καθοριστικό εργαλείο έτσι ώστε να περιορίσουμε τις συνέπειες από την τεράστια αύξηση των ειδών πρώτης ανάγκης και του Πληθωρισμού.

 Η κυβέρνηση οφείλει τώρα να πάρει μέτρα τόσο για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας των καρτέλ και για τη μείωση των έμμεσων φόρων σε ενέργεια, καύσιμα, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης όσο και για την ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων των εργαζομένων.

 Η Απεργία στις 9 Νοέμβρη αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την προώθηση των διεκδικήσεων μας.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

·     Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με γενναίες αυξήσεις.

·     Να ληφθούν τώρα μέτρα για την ακρίβεια, την πάταξη της αισχροκέρδειας και την ενίσχυση των εργαζομένων και των νοικοκυριών.

·     Να σταματήσει τώρα η προσπάθεια επέκτασης της υποαπασχόλησης.

·     Απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών και των κατασχέσεων λογαριασμών μισθοδοσίας εργαζομένων.

 Ταυτόχρονα και με την ευκαιρία επαναλαμβάνουμε την πρόσκληση και καλούμε όλους τους συνάδελφους, παλιούς και νεότερους να ανανεώσουν το ενδιαφέρον τους για το Σωματείο.

Δίνουμε ραντεβού Όλες και Όλοι στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση, ώρα 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

 

              Το Δ.Σ. του Σωματείου Ελλήνων Τεχνικών Θεάτρου.