ΑΠΕΡΓΙΑ 6/4/2022


Τέταρτη 6 Απρίλη απεργούμε για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Ενάντια στη φτώχεια, την ακρίβεια και τον πόλεμο.

02.04.2022

Με απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου Ελλήνων Τεχνικών Θεάτρου, συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία την ερχόμενη Τετάρτη 4 Απρίλιου
Σε αυτή την κρίσιμη κοινωνικά στιγμή, με έναν πόλεμο εν εξελίξει σε Ευρωπαϊκό έδαφος, με την ακρίβεια να αλλάζει δραματικά τη ζωή μας , με μια απολύτως διαλυμένη δημόσια υγεία, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, είναι παραπάνω από επιτακτική η ανάγκη για συσπείρωση και διεκδίκηση της ζωής μας. Βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, την διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση του οκτάωρου και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ασυδοσία.

Υπό αυτό το ζοφερό τοπίο και με το κύμα ακρίβειας να μεγαλώνει καθημερινά δεν πρόκειται να σωπάσουμε. Οφείλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα δεχτούμε την κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, προς όφελος της ολιγαρχίας. Δεν θα σωπάσουμε στην αυθαιρεσία των αγορών, των παρόχων ενέργειας, καυσίμων, πρώτων υλών, ούτε στην αδράνεια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Συνεχίζουμε, αντιστεκόμαστε, υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπειά μας και απαιτούμε:
  • Γενναία αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις.
  • Μέτρα τώρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και των καρτέλ της αγοράς.
  • Αποκατάσταση των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με επεκτασιμότητα.
  • Αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων.
  • Επαρκή μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους του κλάδου μας και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
  • Λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.
  • Επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
  • Κατάργηση των εμποδίων και των περιορισμών στην συνδικαλιστική δράση.
  • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη.
Η απεργία αυτή γίνεται κάτω από τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, ενός πολέμου που ξεκίνησε με τη Ρωσική εισβολή, καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. Γι αυτό και κυρίαρχο αίτημα στην απεργία μας είναι να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος, καθώς και άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το Σωματείο Ελλήνων Τεχνικών Θεάτρου ενώνει τη φωνή του με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, τις άλλες οργανώσεις και όλα τα υπόλοιπα σωματεία και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην Απεργία στις 6 Απριλίου και στις κατά τόπους κινητοποιήσεις των συνδικάτων σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα η συγκέντρωσή μας είναι στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00π.μ.