ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

10.04.2014

Συνάδελφοι,

ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του Σωματείου μας για την συμπαράσταση και τη συμμετοχή τους στην απεργία, την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014.

Με γενικό αίτημα για το δικαίωμα στη ζωή και στην εργασία. Την ανανέωση των κλαδικών συμβάσεων που στη θέση τους προωθούνται οι ατομικές συμβάσεις εργασίας, την κατάργηση των επικουρικών ταμείων και την προώθηση ενιαίας σύνταξης στο μέλλον.

Ωστόσο, κάποια θέατρα αποφάσισαν να αδιαφορήσουν για την απεργία και να δώσουν κανονικά παραστάσεις.

Ως εκ τούτου και ύστερα από έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι τα μέλη του σωματείου που απασχολούνται στα θέατρα αυτά, θα περάσουν από Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της διαγραφής τους.

Μη ξεχνάμε ότι η απαράδεκτη στάση κάποιων συναδέλφων δεν παραβαίνει μόνο τις διατάξεις του Καταστατικού μας, αλλά υπονομεύει και όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην απεργία.

Επίσης, δεν παραβλέπουμε και την καταδίκη των απεργών χαλυβουργών ανήμερα της απεργίας. Μια απεργία που διήρκησε 9 μήνες και ξεσήκωσε μεγάλο κύμα αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα. Η στάση των χαλυβουργών μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε.

  

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Τ.Θ.

 

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παναγιώτης Πατέλης                    Δημήτρης Βαμβακίδης