ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ε.Τ.Θ. ΚΑΙ Π.Ε.Ε.Θ. ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΕΣ 10 & 11/2/2012

09.02.2012

 

ΕΧΘΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΑ ΘΕΑΤΡΑ ΑΝΟΙΧΤΑ.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ:

  • Τη στάση της κυβέρνησης που αδυνατεί να διαπραγματευτεί ουσιαστικά και να προασπίσει τα δικαιώματα των πολιτών της χώρας μας.

  • Τους πολιτικούς εκείνους που επί δεκαετίες οδήγησαν τη χώρα στην σημερινή της κατάντια με τις πράξεις, τις παραλείψεις, τις συγκαλύψεις τους… ή απλώς με την σιωπή τους.

  • Τα ψευτοδιλήμματα για την παραμονή μας ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • Τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που συμμετείχαν στο τρελό φαγοπότι τόσων ετών με γνώμονα το στενό συνδικαλιστικό συμφέρον ή τις προσωπικές φιλοδοξίες ενός στενού κύκλου στελεχών τους. Και όχι το μακροπρόθεσμο συμφέρον των μελών τους και του ελληνικού λαού. Αργά μας θυμήθηκαν.

  • Τους βουλευτές, που εμφανίστηκαν ως εκπρόσωποι του Πολιτισμού της χώρας μας, για τον διακοσμητικό τους ρόλο στο Κοινοβούλιο και την αδιαφορία τους για τα προβλήματα και τις ανάγκες του χώρου του Πολιτισμού και της Τέχνης στον οποίο οφείλουν την εκλογή τους.


Η κατεδάφιση του Πολιτισμού με πρόσχημα την οικονομική μας σωτηρία ολοκληρώνεται με την κατάργηση της Εργατικής Εστίας. Τα εργατικά εισιτήρια κρατούσαν τόσα χρόνια τις πόρτες των θεάτρων ανοιχτές για όλους. Με τα εργατικά εισιτήρια η Τέχνη μπορούσε να φτάσει σε κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά – να δώσει χαρά, να προσφέρει πνευματική καλλιέργεια και να γίνει διέξοδος για όλους όσους την είχαν ανάγκη. Τα εργατικά εισιτήρια δεν είναι δώρο του κράτους, ούτε ευγενική χορηγία κάποιας κυβέρνησης. Είναι χρήματα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που στηρίζουν τον Πολιτισμό κι αυτούς που τον έχουν ανάγκη.

Θεωρούμε πως σε αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της χώρας μας ο εχθρός είναι κοινός για όλους και η μάχη που οφείλουμε να δώσουμε ξεφεύγει από τα στενά περιθώρια αντιπαράθεσης θεατρικών επιχειρηματιών – τεχνικών θεάτρου. Θεωρούμε καθήκον μας να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να διαφυλάξουμε το Θέατρο που όλοι μαζί υπηρετούμε.


Για το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ (Σ.Ε.Τ.Θ.)

Ο Πρόεδρος

Χρήστος Μούγιος

Για την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ (Π.Ε.Ε.Θ.)

Ο Πρόεδρος

Βασίλης Τσιβιλίκας