ΕΥΧΕΣ ΔΣ Σ.Ε.Τ.Θ. ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

28.12.2010

Αρ. Πρωτ. 90/2010
    
                                                                                               Αθήνα 29 Δεκεμβρίου  2010
                          
Συνάδελφοι,

Το  Διοικητικό Συμβούλιο  του Σωματείου Ελλήνων Τεχνικών Θεάτρου σας εύχεται Καλή Χρονιά και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.

Στην πρώτη αυτή ανακοίνωση του 2011 το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Τ.Θ. νοιώθει την ανάγκη να σχολιάσει και να πάρει θέση στην έντονη φημολογία περί κατάργησης αδειών, υποβίβασης μας σε καθεστώς ωρομισθίων και αντικατάστασης της Συλλογικής Σύμβασης από ατομικές συμβάσεις. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο και να ενημερώσουμε όλα τα μέλη του Σωματείου για τα εργασιακά τους δικαιώματα, τις εξελίξεις στο χώρο μας και τις μελλοντικές μας διεκδικήσεις.

Συνάδελφοι,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Τ.Θ. δηλώνει κατηγορηματικά πως εξακολουθεί να ισχύει η Συλλογική Σύμβαση που είναι αναρτημένη στο site μας (http://www.setth.gr / downloads / ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ). Από τους τελευταίους μήνες του 2010 έχουμε κινήσει τις διαδικασίες για την υπογραφή νέας Σύμβασης με τους θεατρικούς επιχειρηματίες και ελπίζουμε σύντομα να πετύχουμε τον στόχο μας. Έως τότε θα ισχύει για όλους ανεξαιρέτως η ήδη υπάρχουσα Συλλογική Σύμβαση.

Μέσα στον Ιανουάριο του 2011 θα συγκαλέσουμε Γενική Συνέλευση όπου θα συζητήσουμε την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεατρικούς επιχειρηματίες και όλοι μαζί θα λάβουμε τις ανάλογες αποφάσεις.


                                                 Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Τ.Θ

            Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας


         ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΓΙΟΣ                                                  ΓΙΩΡΓΟΣ  ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ